UPC storing oplossen

UPC TV storing oplossen

UPC biedt zowel analoge als digitale televisie. Daarnaast biedt UPC ook tv op internet aan, genaamd Horizon. Je kunt met UPC online televisie TV kijken op je laptop, computer of een iPad (of zelfs een iPhone). In de toekomst zal de online televisie ook beschikbaar komen op andere tablets en telefoons.

Het kan voorkomen dat je ruis in beeld ziet, dat het TV beeld schokt, of dat je helemaal geen beeld hebt. Ook kunnen kleuren vervagen of verspringen, er kunnen blokken in beeld komen of het TV beeld bevriest. Het kan zijn dat bepaalde zenders wel en sommige zenders niet werken. Naast TV beeld problemen kan het TV geluid ook aan kwaliteit afnemen. In dit artikel staan tips om een storing zelf op te lossen. Daarnaast staan er tips beschreven om storingen of slecht beeld te kunnen voorkomen.


Controleer op een landelijke of regionale UPC storing

Op de website van UPC is te controleren of er een lokale storing is in uw regio. Je kunt daar zowel je postcode en huisnummer invullen en dan wordt er aangegeven of er in de buurt een storing is. Het is ook mogelijk te bellen naar de UPC klantenservice maar dat kost 0,10 eurocent per minuut. Een andere optie is natuurlijk om te controleren of je buren of andere mensen in de straat ook last hebben van een UPC storing.
Indien er een TV storing is van UPC dan heb je in veel gevallen recht op een UPC storingsvergoeding. Per 24 uur krijg je 1 euro, vanaf het moment dat je de storing telefonisch hebt gemeld bij UPC.

Zelf een UPC storing oplossen

Indien er geen sprake is van een algehele UPC storing kun je een aantal zaken controleren:

  • Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten. Dus check alle connectoren en splitters.  Of in het geval van UPC digitale televisie check je de HDMI-kabel en de SCART-kabel.  Gebruik je een CI+ module? Druk deze dan stevig aan.
  • Controleer of alle kabels in goed staat zijn. Als ze beschadigd zijn kunnen ze de storing veroorzaken. Als ze in een knik liggen kan dit ook de oorzaak zijn.
  • Heb je digitale televisie van UPC dan kun je de stekker uit de mediabox halen en 30 seconden wachten voordat je de stekker er weer in steekt. Een harde reset verhelpt de storing in sommige gevallen.

UPC TV signaal is zwak of stoort

Gebruik een versterker om het TV signaal te verbeteren en ruis en storingen tegen te gaan. De beste plek om een UPC versterker te plaatsen is daar waar het TV signaal binnenkomt. Zorg daarnaast dat de kabels niet te lang zijn (hoe korter hoe beter het TV signaal) en dat ze recht liggen en niet beschadigd zijn. Wanneer je meerdere TV’s in huis hebt op hetzelfde UPC signaal dan is er het gevaar dat het signaal zwakker wordt of stoort door het gebruik van splitters.

UPC Horizon werkt niet

Indien UPC Horizon een storing weergeeft kun je het best je gebruikersnaam aanpassen naar een gebruikersnaam zonder bijzondere tekens.

Zelf TV storingen voorkomen door goed materiaal

Zorg dat de kwaliteit van het materiaal dat je gebruikt om TV te kijken goed is. Alle kabels, splitters, wandcontactdozen en connectoren kunnen een kabel keur hebben. Het kabel keurmerk is te herkennen aan het kabel keurmerk logo. Er zijn veel winkels die dit verkopen maar de spullen zijn ook online te bestellen. Met het juiste materiaal voorkom je ruis in beeld en heb je de beste kwaliteit TV beeld.